A A A

Lezing Politie

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. Met deze lezing willen we u vertellen hoe snel dit u kan gebeuren, tevens willen we u tips en adviezen aanreiken. Zo voorkomt u dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc.

HOE WERKT EEN BABBELTRUC?

De babbeltruc gebeurt vaak op een geraffineerde wijze. Onbekenden bellen aan met een smoes. Ze willen bijvoorbeeld van uw toilet gebruik maken, vragen de weg naar het ziekenhuis of een glas water. De oplichters lijken vaak heel betrouwbaar en doen zich voor als hulpbehoevend, een nieuwe buur, meteropnemer of postbode. Ze gaan met u het gesprek aan of stellen u wat vragen waarbij ze u afleiden. Vervolgens stelen ze uw geld, pinpas of waardevolle spullen.

WAAROM EEN LEZING OVER DE BABBELTRUC?

‘’We willen ouderen met de lezing weerbaar maken tegen deze oplichters’’, vertelt Eldor Janssen, brigadier van politie Noord-Nederland. ‘’Juist senioren zijn vaak nog goed van vertrouwen. Maar helaas, de tijd van het ‘touwtje door de deur’ is voorbij. Vroeger was wederzijds vertrouwen heel normaal en kon je bij iedereen binnenlopen als dat nodig was. Jammer genoeg, tijden veranderen, soms ten goede, maar soms ook op een vervelende manier. Tijdens deze middag wil ik u ervan bewust maken dat het iedereen kan overkomen, ik geef wat adviezen mee, want het gebeurt voordat u er erg in heeft”.

Wanneer?

Donderdag 30 november van 14.00 tot 16.00 in WZC De Hofwijck

Kosten

Deze lezing is gratis en exclusief voor pashouders van DienstenPalet

Aanmelden of meer informatie aanvragen


De gekozen locatie is vol. U wordt op een wachtlijst geplaatst.
(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: