Eerstelijnsverblijf

  • Tijdelijk verblijf in een woonzorgcentrum
  • Specialistische zorg
  • Herstellen na een operatie

U kunt in één van onze woonzorgcentra of in ons verpleeghotel of wijkhuispitaal verblijven als u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt wonen. Bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie of bij (geriatrische) revalidatie. We noemen dit Eerstelijnsverblijf.

Voor wie is Eerstelijnsverblijf?

U kunt tijdelijk in één van onze woonzorgcentra verblijven als u moet aansterken na een ziekenhuisopname en thuis herstellen niet mogelijk is. Ook als u tijdelijk niet in staat bent om voor u zelf te zorgen komt u in aanmerking voor Eerstelijnsverblijf.

Er is onderscheid tussen Eerstelijnsverblijf hoog en Eerstelijnsverblijf laag. U krijgt Eerstelijnsverblijf hoog als u tijdelijk 24 uur per dag intensieve zorg en persoonlijke verzorging nodig heeft. De specialist ouderengeneeskunde van Palet is bij eerstelijnsverblijf hoog verantwoordelijk voor de zorg.

U krijgt Eerstelijnsverzorging laag wanneer u tijdelijk zorg of behandeling nodig hebt. Uw eigen huisarts blijft bij eerstelijnsverblijf laag verantwoordelijk voor de zorg.

Wat kunnen we voor u doen?

Onze zorgprofessionals en behandelaars werken samen met u aan uw herstel. We streven er naar dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig thuis kunt wonen en bieden u specialistische zorg (zoals stoma- of wondverzorging), advies en behandeling. 

Samen met u wordt bekeken op welke locatie wij u de beste zorg kunnen bieden. In overleg wordt besproken wanneer u terug naar huis kunt. Soms is het nodig om thuiszorg te regelen of extra ondersteuning voor uw mantelzorger.

Vanzelfsprekend kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum waar u verblijft. Zoals bijvoorbeeld het restaurant. Ook kunt u meedoen aan activiteiten. Wij bieden eerstelijnsverblijf laag in onze woonzorgcentra Greunshiem, De  Hofwijck en Sint Jozef in Leeuwarden, Nij Statelân in Menaam en in Skilhiem in Stiens.

In het Wijkhuispitaal in Parkhoven in Leeuwarden en in het Verpleeghotel in De Hofwijck in Leeuwarden bieden we eerstelijnsverblijf hoog. 

Locaties met eerstelijnsverblijf

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.