A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Informatiemarkt voor mantelzorgers in Stiens op 21 mei

11-05-2016

Het steunpunt Mantelzorg Leeuwarderadeel organiseert op zaterdag 21 mei in Stiens een gezellige en informatieve MARKT, speciaal voor MANTELZORGERS en hun gezinsleden, familieleden, ouders, kinderen en buren. U bent van harte uitgenodigd!

 

De markt is leuk en leerzaam voor iedereen die betrokken is bij de zorg aan iemand die daar niet buiten kan!

 

Vandaag de dag wordt er veel gesproken over mantelzorgers en mantelzorg. Je kiest er niet voor, maar rolt er in. Uit liefde voor de partner, ouder, kind, familielid, vriend of buur die hulpbehoevend is, al dan niet tijdelijk.

 

Wanneer is iemand mantelzorger? De standaard is als u meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor iemand zorgt, zonder dat u daarvoor een vergoeding krijgt.

 

Maar mantelzorgen houdt natuurlijk meer in. Vaak bent u degene die de spin in het web is van degene die zorg nodig heeft, een continue aanspreekpunt. U bent ook steeds alert op veranderingen in de situatie. Al met al een verantwoordelijke taak die veel aandacht vraagt.

 

Informatiemarkt

Er zijn verschillende voorzieningen en mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen bij deze taken. Wilt u daar meer over weten? Op zaterdag 21 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een informatiemarkt in de Skalm, Pyter Jurjenstrjitte 17 in Stiens.

 

Er zijn stands met informatie over:

- Thuiszorg & huishoudelijke hulp

- Activiteiten & dagbesteding

- Respijtzorg & ondersteuning

- Domotica & lotgenotengroepen

 

Met ontspannende workshops en een vrolijke noot, is er voor ieder wat wils. Jong, oud en alles daartussen: u bent van harte welkom!

 

Deze middag wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met Buurtcoach Palet, Zorgcombinatie Interzorg, Thuiszorg Het Friese Land, Wijkverpleegkundige Palet, Alliade-WIL en het Gebiedsteam.

 

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-10008837.
De entree en workshops zijn gratis.

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: