A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Alzheimer Café 9 januari 2018

20-12-2017

Graag nodigen we u uit voor het Alzheimer Café op dinsdag 9 januari 2018 in MFC Ludingawaard, Ludinga 12 in Leeuwarden

Inloop vanaf 19.00 uur
Programma start 19.30 uur
Einde ca. 21.30 uur.

Hait…  portret van een hemd

Hendrik Elings woont en werkt op het Bildtse platteland en schildert naast landschappen van deze streek veel portretten van zijn vader. Ook portretten van hem tijdens het verloop van zijn ziekteproces. Hait had Alzheimer en is hier in 2009 aan overleden. De Friese filmmakers Petra van der Molen en Rob Pieters volgden Hendrik in de periode van november 2011 tot november 2016, de periode waarin hij zichzelf, zijn vader en zijn broers en zussen in het witte hemd van zijn vader schilderde. De ziekte Alzheimer heeft een grote impact gehad binnen de familie. Tijdens de poseersessies gaat het gesprek dan ook vooral over ziek zijn, afscheid nemen en weggaan. De documentaire schildert een letterlijk en figuurlijk portret van de vader van Hendrik in zijn hemd. In de half uur durende documentaire die deze avond wordt vertoond wordt Bildts gesproken, de memmetaal van de fam Elings.

Tijdens het Alzheimer Café van 9 januari zullen zowel Hendrik als Petra en Rob aanwezig zijn om het project toe te lichten en eventueel met bezoekers in gesprek te gaan. Ook zal Eddy van der Noord, uitgever van het boek “Hait.. portret van een hemd”, Hendrik interviewen over de totstandkoming van dit persoonlijk en intiem project.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, kinderen en andere mensen uit het netwerk.  Ook de speluitleen (met aangepaste spellen) is deze avond aanwezig. De toegang en koffie/thee zijn gratis, een gift in onze collectebus stellen wij op prijs. Aanmelden is niet nodig.

Het Alzheimer Café Leeuwarden is een samenwerkingsproject van de Stichting Alzheimer Nederland met zorgorganisaties in de regio.
De vrijwilligers:  Annette, Annewieke, Corry, Djoke, Janna, Jikke, Karen, Linda, Nicolien, Rudy, Tannie, Thea en Trudy.

Jantine Albada (coördinator), aclwdn@gmail.com

 

 Nieuwjaarswens Alzheimer Café.png

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: