A A A

OVER-ONS.png

Bewoners Parkhove verhuizen

04-03-2014

De bewoners en medewerkers zullen binnenkort afscheid nemen van Parkhove, Centrum voor wonen & verpleging in Achter de Hoven. Palet gaat op haar eigen terrein van het huidige Parkhove en het voormalige kassenterrein Van Smeding nieuwe woonzorgconcepten ontwikkelen. Het oude Parkhove wordt voor de zomer gesloopt en dus verhuizen de bewoners in de eerst week van maart.

 

Toen het huidige Parkhove, dat in het hart van Leeuwarden ligt, in 1927 haar deuren opende, was het een herstellingsoord voor tuberculosepatiënten. Later werd het een centrum voor wonen en verpleging. In 1987 werd de nieuwbouw van Parkhove afgerond. Sindsdien kon het centrum voor wonen en verpleging 200 bewoners herbergen. In het centrum wonen zowel bewoners met lichamelijke klachten als ouderen die dementeren. Sommigen komen voor de duur van hun herstel naar Parkhove, anderen wonen er permanent.

 

Na een lange voorbereiding, verhuizen de bewoners in de eerste week van maart naar een onderkomen vlakbij: wijkzorgcentrum Greunshiem aan de Tjotterstraat. Hier verblijven zij de hele bouwperiode.

 

Donderdagmiddag 27 februari namen de bewoners en hun familie tijdens een High tea met muziek en een overdenking op feestelijke wijze afscheid van Parkhove; een plek waar men jaren gewoond en gewerkt heeft en op bezoek is geweest. Later deze maand wordt er een afscheidsfeest voor medewerkers van Parkhove georganiseerd.

 

De nieuwe huisvesting zal gereed zijn in 2016.

 

hightea.jpg

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: