A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Bilgaard Mobiel van start!

15-03-2016

Wethouder Harry van der Molen van de gemeente Leeuwarden heeft maandag 14 maart het officiële startsein gegeven voor de Bilgaard Mobiel, een initiatief van Palet, wijkvereniging Bilgaard en de gemeente Leeuwarden.

 

Bewoners van Bilgaard die geen eigen vervoermiddel hebben en met mobiliteitsproblemen kampen, kunnen gebruik maken van de Bilgaard Mobiel (ook wel bekend als de Max Mobiel). De elektrische auto wordt bestuurd door vrijwilligers uit de wijk. Wijkbewoners kunnen voor het luttele bedrag van 1 euro per keer een rit aanvragen. De vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld meegaan naar de dokter of het ziekenhuis. Boodschappen doen kan ook. En als dat nodig is kan de vrijwilliger ook meegaan het ziekenhuis in om de bewoner te begeleiden.


Een mooi project en een prachtig voorbeeld van een goede samenwerking in de wijk, zei wethouder Van der Molen maandag bij de startbijeenkomst. Hij gaf Palet en de wijkvereniging een dikke pluim. “Het is mooi om te zien hoe hier in de wijk verbindingen worden gezocht. Dit project is ook voor ons als gemeente interessant om te kijken hoe we vervoer voor ouderen en kwetsbaren kunnen regelen.”


Vanuit Palet is buurtcoach Sanne Dijkstra bij het project betrokken. Cliënten van Palet kunnen ook gebruik maken van de Bilgaard Mobiel.

 

Op de foto: Wethouder Harry van der Molen van de gemeente Leeuwarden en voorzitter Tineke Damsma van wijkvereniging Bilgaard.

 

Bilgaard Mobiel met Harry van der Molen en Tin.JPG

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: