A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Blog collega Monique: Minder eenzaam

05-12-2017

Monique Gordijn Palet.jpg

Dat je mensen een fijne en minder eenzame dag kunt bezorgen, maakt het werk onder andere mooi. Soms ben je net dat ene stukje contact wat de mensen hebben op een dag.

Ik kom bij mensen die wonen in de aanleuningwoningen op de Dekamastraat naast woonzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden.

Als verzorgende moet je elke keer weer beseffen dat je bij de mensen thuis komt en dat kan ook een inbreuk op hun privacy zijn. Maar over het algemeen wordt je komst heel erg op prijs gesteld en zijn de cliënten blij met je en blij dat je ondersteuning biedt waar dit nodig is. Mensen weten ook vaak dat jij het bent als je hebt aangebeld en met een ‘joehooee…’ binnenkomt. ‘Kom er maar in’, of ‘kom verder’, wordt er dan gezegd.

Tijdens het zorgmoment knoop ik altijd een praatje aan. Mensen willen vaak hun verhaal kwijt. Wij hebben in ons team vier routes, je leert de mensen kennen en daardoor kan je makkelijker een gesprek beginnen. Als de situatie het toelaat houd ik van een grapje. Humor vind ik belangrijk, je maakt het allemaal wat luchtiger voor de cliënt.

Eenzaamheid
Onder onze cliënten is veel eenzaamheid. Ze wonen dicht bij elkaar, maar ondanks dat, zien ze elkaar weinig. Daarom hebben wij onlangs een koffieochtend gehouden. Je zag de mensen opfleuren en dat geeft een goed gevoel. Wij, als personeel, hebben het deze keer georganiseerd en hopen nu dat de mensen het zelf oppakken door samen te gaan koffie drinken. Wij willen daarin begeleiden, maar het mooiste zou zijn dat ze zelf contact met elkaar zoeken.

Van Palet en onze leidinggevende krijgen wij de ruimte om dit soort zaken op te pakken. Het is belangrijk voor het welzijn en ook voor de gezondheid van de mensen. Wij kunnen hier een verbindende rol in spelen.

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: