A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Feestelijke opening logeerappartement Stiens op 26 januari

09-01-2017

 

 Foto Skilihem tbv respijtzorg.jpgFoto Skilihem tbv respijtzorg.jpg

 

Feestelijk opening
Op donderdag 26 januari 2017 om 16.00 uur is de feestelijke opening van het logeerappartement in Skilhiem te Stiens. Wethouder Cees Vos van gemeente Leeuwarderadeel opent het appartement op een speelse wijze. Na het officiële deel kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, het nieuwe appartement bekijken.

 

Ga in gesprek met de wethouder
Vervolgens brengt wethouder Vos de nacht door in het appartement. Na het nuttigen van het ontbijt gaat hij graag in gesprek  met mantelzorgers en belangstellenden over de behoefte aan ondersteuning. We nodigen u daarom ook graag uit om op vrijdag 27 januari 9.30 uur met de wethouder in gesprek te gaan. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

 

Logeerappartement
Het logeerappartement, ook wel respijtappartement genoemd, in Skilhiem is, in navolging van de twee appartementen in Leeuwarden, in Swettehiem (Palet) en Abbingahiem (Noorderbreedte), het derde logeerappartement waar mensen die zorg nodig hebben kunnen logeren voor één of meerdere nachten. De mantelzorger is dan één of meerdere dagen vrij in de wetenschap dat er goed gezorgd wordt voor hun partner, familielid of vriend.

 

Het appartement is onderdeel van de Wijkgerichte Respijtzorg in de gemeente Leeuwarden en nu ook in de gemeente Leeuwarderadeel. Een uniek samenweringsproject tussen Palet, Noorderbeedte en WELLZO. Laat u zich informeren tijdens de opening over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers.

 

Graag tot ziens op 26 en/of 27 januari!

 

Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom. Adres: Skilhiem, Nije Poarte 33, 9051 MB Stiens.

NB Respijt.jpg

Achtergrond
Ruim 60.000 mensen in Friesland verlenen mantelzorg.  Zij staan dag en nacht klaar voor iemand anders. Wanneer mantelzorgers in de gemeente Leeuwarden of Leeuwarderadeel er even tussenuit willen, kunnen deskundige en gedreven vrijwilligers de zorg een tijdje overnemen.

 

Maatwerk
De kracht van wijkgerichte respijtzorg ligt in het ondersteunen en begeleiden van de mantelzorger. Degene die zorg nodig heeft gaat tijdelijk naar een logeer/respijtappartement of er komt vervangende zorg thuis. Vrijwilligers nemen de zorg die de mantelzorger normaliter verleent dan tijdelijk over. De mantelzorger krijgt zo tijd voor zichzelf. De vrijwilliger en mantelzorger maken vooraf kennis met elkaar en de gewenste zorg wordt besproken, zodat maatwerk ontstaat. De vrijwilligers die dit doen zijn getraind voor dit werk en weten wat er van hen wordt verwacht.

 

Vervangende zorg thuis
Door het overnemen van de zorg thuis door een vrijwilliger krijgt de mantelzorger tijd voor zichzelf. Dat kan voor één of meerdere dagen of nachten.

 

Logeerapparement
Er zijn logeerappartementen in Abbingahiem  en Swettehiem in Leeuwarden en in Skilhiem in Stiens. Verblijven kan op regelmatige basis, bijvoorbeeld één keer per maand een weekend of een dag per week, of incidenteel, bijvoorbeeld in geval van vakantie, een dagje uit of een geplande ziekenhuisopname. Eventuele thuiszorg gaat gewoon mee. Wellzo bemiddelt in deze vorm van mantelzorgondersteuning.

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: