A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Project ´bewoners voor bewoners´van start

29-08-2016

In woonzorgcentrum Almenum in Harlingen is op initiatief van zorgorganisatie Palet het project ‘bewoners voor bewoners’ gestart. Bewoners gaan elkaar helpen. De ene bewoner heeft een verzoek, de andere helpt. Het kan gaan om klusjes, maar ook om een stukje wandelen enz.

 

Het project is vorige week gestart met een bijeenkomst voor alle bewoners van Almenum. Het project is uitgelegd en er zijn kaartjes uitgedeeld waar bewoners hun verzoek op kunnen zetten. Bewoners kunnen op het kaartje ook schrijven waar ze een ander mee willen helpen.

 

Bord met vraag en aanbod
In de centrale ruimte in Almenum hangt een groot bord waar bewoners hun vragen en hun aanbod bekend kunnen maken. Op de informatiemiddag was er meteen al een ‘match’. Eén van de bewoners gaat met een bewoner die minder goed kan zien, regelmatig een blokje om.

 

Verder zijn er al verzoeken geplaatst om te helpen met het versturen van email en het halen en brengen naar de weeksluiting. Een aantal bewoners heeft een verzoek ingediend of er iemand is die af en toe langs wil komen om gezellig een kopje koffie te drinken. De verzoeken mogen ook praktisch van aard zijn, bijvoorbeeld het aanzetten van een knoopje of het halen van de post.

 

Elkaar ondersteunen
Palet is dit project gestart om bewoners meer met elkaar in contact te brengen zodat ze elkaar kunnen ondersteunen. Doordat het netwerk van de bewoners groter wordt weten ze beter bij wie ze met een klein klusje of met een vraag terecht kunnen.

 

Bord bewoners voor bewoners Almenum .jpg

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: