A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Tips om voldoende te drinken

20-07-2016

Uit diverse onderzoeken blijkt dat ouderen te weinig drinken. Zeker met deze hoge temperaturen is het raadzaam om goed te drinken. Om de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter te drinken, dien je minimaal 8 -10 glazen of kopjes  per dag te drinken.

 

Tips om voldoende vocht binnen te krijgen

- Drink gezellig samen; zien drinken doet drinken.

- Maak er een gewoonte van om bij alle maaltijden iets te drinken. Drinken op vaste tijden zorgt ervoor dat je in ieder geval een minimum aan drinken binnen krijgt.

- Niet alleen drinken bevat vocht, maar ook fruit zoals een stukje meloen, aardbeien, nectarines etc. of vruchtencocktail uit blik, een waterijsje, sorbet met vruchtjes en soep.

 

Oorzaken
Eén van de oorzaken van te weinig drinken bij ouderen is dat de dorstprikkel verdwijnt. Daarnaast is het  goed om te kijken of er nog andere oorzaken zijn waarom iemand te weinig drinkt. Kan iemand bijvoorbeeld zelf nog drinken inschenken of thee zetten? Herkent iemand met dementie het pak in de koelkast nog als sinaasappelsap? Het kan bijvoorbeeld helpen om het sap in een glazen kan over te schenken. Ook kan er met de zorgvrager overlegd worden of er een briefje mag hangen voor bezoekers met de vraag of zij iets te drinken willen inschenken.  Er bestaat tevens een drinkondersteuner die een seintje geeft wanneer er te lang niets gedronken wordt.   

 

Gevolgen onvoldoende vochtopname
Door onvoldoende vochtopname kunnen allerlei lichamelijke ongemakken ontstaan zoals blaasontsteking, verwardheid, nierstenen, verstopping of uitdroging.

 

water3.jpg

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: