A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Vallen en snel weer overeind met de Raizer!

09-03-2016

Sinds kort maakt het team wijkverpleging van Palet uit Leeuwarden gebruik van de Raizer van Lammert de Vries Revalidatietechniek. Met dit apparaat kunnen cliënten die gevallen zijn, door slechts één persoon binnen een paar minuten overheid worden geholpen. Palet is de eerste zorgorganisatie in Friesland die gebruik maakt van de Raizer.

 

Lammert de Vries Revalidatietechniek biedt sinds kort de Raizer aan. Dit is een nieuw ontwikkeld apparaat dat eenvoudig gemonteerd en bediend kan worden door één persoon. Ideaal voor de medewerkers van team wijkverpleging Centrum en Oud Oost in Leeuwarden, onderdeel van Palet. Zij hebben regelmatig te maken met cliënten die vallen. Vaak lukt het een cliënt niet om zelfstandig te gaan staan.

 

Minder belastend
Voorheen waren er altijd twee medewerkers nodig om de gevallen persoon overeind te helpen. Met de Raizer is slechts één medewerker nodig en het helpen met opstaan is een stuk minder belastend geworden. Ook voor de cliënt heeft de Raizer een groot voordeel. Diegene komt heel rustig overeind en kan zelfstandig de eerste stappen weer zetten.

 

Medewerkers van het team wijkverpleging ervaren de Raizer als een uitkomst. “Als we voorheen een alarmering van een val kregen, moesten we daar altijd met z’n tweeën heen”, vertelt persoonlijk begeleider en tilspecialist Angela Eenling. “Dan moest er maar net een collega beschikbaar zijn. Vooral ’s avonds was dit nog wel eens een probleem. Nu kunnen we de cliënt in ons eentje helpen met opstaan en daardoor ook veel sneller hulp bieden. En al doe je het nu alleen, het is een stuk minder belastend, omdat het apparaat het eigenlijke werk doet en personen tot 150 kilo overeind kan helpen. Zonder hulpmiddelen geeft het overeind helpen een grote kans op fysieke overbelasting, zelfs als je iemand met z’n tweeën overeind helpt.”

 

Angela Eenling van Palet heeft de heer Lijzeng.jpg

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: