A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Wat te doen bij warmte

18-07-2018

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek, voor anderen kan aanhoudende hitte juist nare gevolgen hebben voor de gezondheid. Je kunt eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken. Hieronder een paar tips:

Drink voldoende

Zorg dat je voldoende drinkt, ook als je geen dorst hebt. Bedenk dat je ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol. TIP: Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt.

Houd jezelf koel

Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning in de middag tussen 12 en 16 uur.

TIP: Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor de boodschappen of wandeling. Neem een (voeten)bad of douche. Zoek verkoeling onder een boom of bij het water. En slaap niet onder een te warme deken.

Houd de woning koel

Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering en ventilator. Zorg voor continue ventilatie door roosters open te houden of ramen op een kier te zetten.

TIP: Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren wanneer het buiten koeler is zoals ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends.

Zorg voor elkaar

Let bij warm weer extra op mensen in je omgeving die misschien je hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode wanneer familieleden weg kunnen zijn. TIP: Let extra op elkaar bij warm weer en steek een helpende hand toe.

 parasol.png

Bron: rivm

 

 

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: