Passie voor de zorg

“De zorg is mijn passie, zeker weten! Ik vind het een prachtig beroep, je kunt een hele positieve impact hebben op de levens van mensen”, zegt Nicolet Sijm, verzorgende IG bij ’t Roefke in Harlingen.

“’t Roefke is een dagopvang van Palet voor mensen met een lichte vorm van dementie. Door naar ’t Roefke te komen kunnen deze mensen langer zelfstandig wonen en heeft de eventuele partner tijd voor zichzelf. De cliënten komen overdag naar ’t Roefke en wij stimuleren ze om zo lang mogelijk dingen zelf te doen. Vrijwilligers helpen met het organiseren van activiteiten. ’s Avonds na het eten is er nog een kopje koffie en daarna brengen we de cliënten weer naar huis, vaak wonen ze in Almenum of in een aanleunwoning. De volgende ochtend helpen we bij het opstaan, wassen en aankleden en daarna volgt er ontbijt in  ’t Roefke.

Ik vind het een uitdaging om onze cliënten te stimuleren om dagelijkse dingen te doen. En om met ze in gesprek te gaan, want achter elk mens zit een verhaal. Het is heel leuk om dat verhaal door bepaalde dingen naar boven te halen. Met één van de bewoonsters van ’t Roefke heb ik een keer de naam van haar vader gegoogeld. Ze vond het prachtig om foto’s van haar vader op de computer te zien en herinneringen op te halen.

Werken in de ouderenzorg hoort echt bij mij, het geeft mij veel voldoening. Je bouwt  als professional een relatie met de cliënten op, want je ziet ze bijna iedere dag. Oudere mensen hebben vaak prachtige verhalen, je kunt veel van ze leren. En jij kunt een verandering in hun leven brengen; van verdrietig zijn naar weer blij worden en van eenzaam zijn naar een samen een leuke activiteit doen.”

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.