A A A

DETAILPAGINA-WERKEN-LEREN.png

Vrijwilligers

De KwadrantGroep, waar Palet onderdeel van uit maakt, kan niet zonder haar vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op het werk van onze medewerkers. We hechten dan ook veel waarde aan onze vrijwilligers en zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Waarom vrijwilligerswerk bij De KwadrantGroep?

Mede dankzij onze vrijwilligers zijn we in staat extra activiteiten, extra kwaliteit, maar vooral ook extra aandacht aan onze bewoners en cliënten te geven. Vrijwilligerswerk is waardevol en geeft veel voldoening. Je kunt echt iets betekenen voor de medemens op een hele directe manier. Een activiteit, een goed gesprek, een wandelingetje of een luisterend oor. Je taak als vrijwilliger is soms eenvoudig, maar wel ontzettend belangrijk. Je zorgt voor dat beetje extra aandacht en daarmee maak je het verschil!

Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Ben je op zoek naar een zinvolle besteding van je vrije tijd, ben je enthousiast en ga je graag met mensen om? Bij De KwadrantGroep kun je op verschillende manieren als vrijwilliger aan de slag. Je kunt heel praktisch aan de slag door koffie te schenken, bewoners en cliënten vervoeren of maaltijden bezorgen. Je kunt ook meewerken aan (het organiseren van) activiteiten die in clubverband worden uitgevoerd zoals handwerken, wandelen, koersbal of een eetclub. Maar je kunt ook werkzaamheden verrichten in het winkeltje of de bibliotheek. Je maakt deel uit van een organisatie met locaties die bruisen van activiteit en met een vernieuwende aanpak op het gebied van welzijn en activiteiten.

Wat kun je als vrijwilliger van ons verwachten?

Vrijwilligers vormen samen met onze werknemers en mantelzorgers een netwerk van zorg en aandacht rondom de bewoners en cliënten. Omdat vrijwilligers hierin een onmisbare schakel vormen, krijgen zij net als onze werknemers professionele coaching aandacht en waardering. Wij maken heldere afspraken over wat vrijwilligers van ons mogen verwachten en andersom en over de samenwerking met de overige medewerkers. Vrijwillig, maar niet voor niets!

Wat vinden onze vrijwilligers?

We hebben een paar van onze vrijwilligers gevraagd om in een paar woorden te zeggen hoe zij het vrijwilligerswerk ervaren:

  • "Het voelt goed om voor je medemens iets te doen en te betekenen en ik vind het mooi en dankbaar werk!"
  • "Ik doe het voor de contacten met andere mensen en de dankbaarheid die je ervaart."
  • "De dankbaarheid geeft mij een goed gevoel en het voelt alsof ik hier al jaren kom, terwijl ik nog maar een halfjaar vrijwilliger ben".
  • "Het is fijn dat je nog wat voor je medemens kunt betekenen en ik vind het mooi werk!"

Wat vragen wij van jou?

Wij vragen je de door jou opgedane kennis en ervaring met ons te delen en in te zetten voor de activiteiten of werkzaamheden waar je voor kiest. Hierbij vragen we dit te doen met respect voor de eigen regie van bewoners en cliënten. Je begrijpt dat de vrijwillige inzet niet vrijblijvend is, onze bewoner en cliënten rekenen immers op jou! Daarom hanteren wij een minimaal aantal beschikbare uren van 30 per jaar.

Vrijwilliger worden?

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners en cliënten? Meld je dan aan bij één van de locaties of stuur een mail naar info@paletgroep.nl. We bekijken vervolgens samen wat de mogelijkheden zijn en wat je graag wilt en kunt doen. We verwelkomen je graag als vrijwilliger in onze organisatie!

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Deel deze pagina op: