Dementievriendelijk wonen - oplevering 2021

  • Nieuw woonzorgconcept
  • Moderne locatie met 30 appartementen
  • Oplevering voorjaar 2021

KwadrantGroep bouwt het voormalige gemeentehuis aan de Dyksterbourren 16 in Menaam om tot een moderne woonlocatie met dertig appartementen voor mensen met dementie. De verwachting is dat de verbouwing in het voorjaar 2021 wordt opgeleverd en dat daarna de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen. Op deze pagina leest u meer over het woonzorgconcept en het bouwproces.

Een nieuw woonzorgconcept waarin persoonsgerichte zorg centraal staat

In het voorjaar 2021 komen de bewoners op een prachtige plek in Menaam te wonen. Uitgangspunt van ons woonzorgconcept is persoonsgerichte zorg. Dit komt in alles terug: de indeling van de algemene ruimtes, de zorgstudio’s, de kleuren, inrichting en de fysieke omgeving. Door het toepassen van domotica en het anders organiseren van de zorg worden bewoners gestimuleerd zich vrij te bewegen, in een veilige omgeving. Ze kunnen door het hele gebouw lopen, buiten in de tuin en bijvoorbeeld eten en drinken op een eigen gekozen plek. Deze bewegingsruimte geeft bewoners meer regie over hoe ze zelf hun dag willen indelen.

Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van de sfeer en inrichting van het gebouw. 

Menaam

Verwachte oplevering in voorjaar 2021

De bouwwerkzaamheden zijn 15 juni 2020 gestart. Allereerst wordt de bestaande inrichting gesloopt. Daarna wordt aan achterzijde een groot balkon aangebracht en komt er een compleet nieuwe inrichting van het gebouw waarbij de kantoorvleugels worden verbouwd tot appartementen. De verwachting is dat de verbouwing in het voorjaar 2021 wordt opgeleverd.  

Rondleiding op de bouwplaats in Menaam oktober 2020

Nieuwsgierig naar de stand van zaken van de verbouw? Klik op het filmpje hieronder en je wordt meegenomen met de rondleiding in en om het gebouw. 

Rondleiding Dementievriendelijk wonen Menaam

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.