IenhoarnState

  • Dementievriendelijk wonen
  • Moderne locatie met 30 appartementen
  • Persoonsgerichte zorg

KwadrantGroep heeft het voormalige gemeentehuis van Menaam omgebouwd tot een moderne woonlocatie met dertig appartementen voor mensen met dementie. Vanaf mei 2021 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen. Op deze pagina leest u meer over het woonzorgconcept van IenhoarnState.

Video

Klik op onderstaande foto om een kijkje te nemen in IenhoarnState.

Een woonzorgconcept waarin persoonsgerichte zorg centraal staat

Uitgangspunt van het woonzorgconcept is persoonsgerichte zorg. Aandacht voor welzijn, welbevinden en zingeving is ontzettend belangrijk. We laten iedere dag van waarde zijn. IenhoarnState is zo ingericht dat er voor iedere bewoner een goede plek is, ongeacht wat hij of zij op welk moment van de dag wil doen of nodig heeft. Hiermee versterken we het gevoel van eigen regie. Door het toepassen van domotica en het persoonsgericht organiseren van de zorg worden bewoners gestimuleerd zich vrij te bewegen, in een veilige omgeving. Ze kunnen door het hele gebouw en buiten in de tuin lopen, en bijvoorbeeld eten en drinken op een eigen gekozen plek. Er zijn mogelijkheden voor weinig of meer prikkels, gezelschap in de leefruimtes, meedoen aan activiteiten of de rust van het eigen appartement.

Locatie

Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer met een keukenblokje en een aangrenzende eigen badkamer. IenhoarnState bestaat uit grote gemeenschappelijke (be)leefruimten die zijn ingericht aan de hand van de zintuigen. Zo is er veel ruimte om te bewegen door het pand en de aangrenzende grote tuin. Er is een ruimte waar we de geurzin stimuleren en waar lekker gegeten kan worden. En er is ook ruimte om te genieten van muziek of creatief bezig te zijn in het atelier.

De kracht van het netwerk

Het netwerk is voor onze bewoners van groot belang. Hier geven we invulling aan in de vorm van ‘uurtjes geluk’. Aan naasten wordt gevraagd om bij te dragen aan het leven in IenhoarnState met datgeen waar zij zelf blij van worden of goed in zijn. Dit kan uiteenlopen van een uurtje zingen/piano spelen met en voor bewoners of het bakken van een cake.

Dagbesteding

We zorgen voor een zinvolle en passende daginvulling. Deze wordt aangeboden in en rondom IenhoarnState, afgestemd op de behoeften van de bewoner. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op beleving, beweging en activering.