A A A

DETAILPAGINA-ZORG.png

Kleinschalig wonen

Zelf keuzes kunnen maken en leven in eigen stijl is voor iedereen belangrijk. Ook voor mensen die door dementie of een somatische (lichamelijke) aandoening niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Met begeleiding en 24-uurszorg creëren we een woonsituatie, waarbij uw wensen en behoeften het uitgangspunt zijn. Een normale, huiselijke sfeer met de begeleiding en zorg die nodig is!

Kleinschalig wonen betekent dat u met een kleine groep (maximaal 7 of 8 bewoners) woont, maar tegelijkertijd uw eigen leven en leefstijl voortzet. U neemt samen met een begeleider, zoveel mogelijk deel aan de dagelijkse bezigheden zoals koken en wassen. Zo wordt er vorm gegeven aan de benodigde dagstructuur.

U behoudt uw autonomie, blijft actief en kunt contacten leggen met andere bewoners. Het geeft een gevoel van veiligheid en gezond leven. We bieden u activiteiten, diensten en specialistische behandelingen, zodat u wordt voorzien van alles wat u nodig heeft.

Om in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig. De indicatie wordt gesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ons Klantadviescentrum helpt u graag bij uw aanvraag.

Kosten

De meeste kosten voor kleinschalig wonen worden vergoed uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), die sinds 2015 de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vervangt.

Als u nog vragen heeft of op zoek bent naar meer informatie, kunt u contact opnemen met de medewerkers van ons Klantadviescentrum. Zij staan u graag te woord via tel. 0900 - 321 321 3 (€0,01 p.m.). U kunt ook het formulier hieronder invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Locaties

Wij hebben kleinschalige woonvormen voor dementerende ouderen in Leeuwarden en de gemeenten Leeuwarderadeel en Menameradiel.

Palet Zorgboerderij De Buorren
Buorren 4
9032 XC Blessum

MFC Ludingawaard
Ludinga 12
8918 GX Leeuwarden

MFC Camminghastins
Lieuwenburg 2
8925 CK Leeuwarden

Woonzorgcentrum Nij Statelân
Nijlân 25
9036 JL Menaam

Woonzorgcentrum Skilhiem
Nije Poarte 33
9051 MB Stiens

MFC Westeinde
Pieter Sipmawei 290
8915 EH Leeuwarden

Ook in wijkzorgcentrum Sint Jozef (Eestraat 15, leeuwarden) biedt Palet Kleinschalig Wonen aan. Naast ouderen met dementie kunnen ook ouderen met een somatische aandoening hier terecht.

Aanmelden of meer informatie aanvragen

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: