A A A

OVERZICHT-ZORG-BEHANDELING.png

Respijtzorg

Mantelzorgers zorgen vaak lange tijd voor ‘zieke’ familieleden of vrienden. Om de mantelzorger te ontlasten kan de zorg een tijdje worden overgedragen aan anderen, zowel aan vrijwilligers als professionele (zorg)ondersteuners. Preventieve zorg dus, om overbelasting tegen te gaan.

Ondersteuning voor mantelzorgers
Er zijn verschillende vormen van ondersteuning voor mantelzorgers. Ondersteuning waardoor het iets makkelijker wordt de zorg vol te houden. Bij Palet kunt u terecht voor advies en begeleiding. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van respijtzorg.

Degene die zorg nodig heeft, gaat tijdelijk in een logeerappartement wonen of er komt iemand thuis om de zorg tijdelijk over te nemen.

Vervangende zorg thuis of in een logeerappartement
U kunt een vrijwilliger vragen de zorg tijdelijk over te nemen. De vrijwilliger kan bij u thuis komen of zorg bieden in het logeerappartement. De vrijwilligers zijn getraind voor dit werk en weten wat er van hen wordt verwacht. Uiteraard vindt vooraf een kennismaking plaats en beslist u zelf of u met de vrijwilliger in zee gaat. 

Gebruik maken van een logeerappartement kan op regelmatige basis (bijvoorbeeld één keer per maand een weekend of een dag per week) of incidenteel, bijvoorbeeld in geval van vakantie, een dagje uit of een geplande ziekenhuisopname. Eventuele thuiszorg gaat gewoon mee. Afspraken over de duur van het verblijf worden in overleg gemaakt.

Palet heeft logeerappartementen in Swettehiem, Pieter Sipmawei 290 in Leeuwarden en in Skilhiiem, Nije Poarte 33 in Stiens. Noorderbreedte heeft een logeerappartement in Abbingahiem, Jansoniusstraat 4 in Leeuwarden. Welzijnsorganisatie Wellzo bemiddelt in deze vorm van mantelzorgondersteuning. 

Klik hier voor een filmpje over deze vorm van mantelzorgondersteuning.
Klik hier voor de folder.

Aanmelden of meer informatie aanvragen

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: