A A A

DETAILPAGINA-ZORG.png

Eerstelijnsverblijf

In onze woonzorgcentra kunt u verblijven als om medische redenen tijdelijk (maximaal 12 weken) niet thuis kunt wonen. Bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie of omdat uw mantelzorger even geen (extra) zorg kan bieden. Dit noemen we Eerstelijnsverblijf.

Voor wie is Eerstelijnsverblijf?
U kunt tijdelijk in één van onze woonzorgcentra verblijven als:

  • U moet aansterken na een ziekenhuisopname en herstellen thuis niet mogelijk is.
  • U tijdelijk niet in staat bent voor uzelf te zorgen.
  • Uw mantelzorgers even geen (extra) zorg kunnen bieden, bijvoorbeeld door ziekte of vakantie.   

Wat doen we voor u?
Tijdens uw verblijf krijgt u de zorg en behandeling die u nodig heeft. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum zoals het restaurant en deelnemen aan de activiteiten. U woont enkele dagen of weken (maximaal 12 weken) in één van onze locaties. Het doel van het eerstelijnsverblijf is om weer terug naar huis te gaan.

Onze zorgmedewerkers en behandelaars staan voor u klaar. We bieden ook specialistische zorg (zoals stoma- of wondverzorging) als dat nodig is.

In goed overleg wordt per situatie gekeken op welke locatie we u de beste zorg kunnen bieden. Uw huisarts kiest, in afstemming met onze Specialist Ouderengeneeskunde, of hij betrokken blijft bij de zorg, ook is het mogelijk dat de medische verantwoordelijkheid tijdelijk wordt overgedragen aan de Specialist Ouderengeneeskunde. In overleg wordt besproken wanneer u terug naar huis kunt gaan en wat daarvoor nodig is, bijvoorbeeld het regelen van thuiszorg of extra ondersteuning door mantelzorg. De duur van het verblijf is ook afhankelijk van de vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Waar is Eerstelijnsverblijf mogelijk?
In goed overleg wordt per situatie gekeken op welke locatie we u de beste zorg kunnen bieden. Eerstelijnsverblijf is bij Palet mogelijk op de volgende locaties:

  • Greunshiem in Leeuwarden
  • Hofwijick in Leeuwarden
  • Nij Statelân in Menaam
  • Sint Jozef in Leeuwarden
  • Skilhiem in Stiens
  • Swettehiem in Leeuwarden
  • Parkhoven in Leeuwarden
Verpleeghotel
Naast Eerstelijnsverblijf in onze woonzorgcentra heeft Palet een verpleeghotel waar u geriatrische revalidatiezorg in een gastvrije hotelomgeving ontvangen. In de totaal 28 kamers genieten onze gasten van alle rust en privacy. Met observatie en diagnostiek bekijken we in overleg met u welke behandeling we het beste in kunnen zetten. Dankzij de ruime behandelmogelijkheden, uitgebreide faciliteiten en de sfeervolle ambiance is het verpleeghotel een ideale omgeving om te revalideren.

Vergoeding
Eerstelijnsverblijf in onze zorgcentra en in het verpleeghotel is basiszorg en wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet (ZWV). Wel is de duur van de vergoeding van het verblijf afhankelijk van uw zorgverzekering. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. De kosten voor Eerstelijnsverblijf vallen wel onder het eigen risico. Meer informatie hierover vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Aanvragen
Het aanvragen van Eerstelijnsverblijf of verblijf in het Verpleeghotel kan uitsluitend worden gedaan door een huisarts of medische specialist uit het ziekenhuis.

Meer informatie
Voor meer informatie over Eerstelijnsverblijf of het Verpleeghotel neemt u contact op met ons Klant Advies Centrum. U kunt het Klantadviescentrum bereiken door te bellen met 0900 - 321 321 3 (€0,01 p.m.).

 

Aanmelden of meer informatie aanvragen

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: