Maatschappelijk werk

  • Leren omgaan met een beperking, ziekte of verlies
  • Hulp bij rouwverwerking
  • Vragen over zingeving, wonen en welzijn

Ziekte, relatieproblemen of verlies van een partner kan een mens flink uit balans brengen. Als u er even niet meer uitkomt, kunt u terecht bij het geriatrisch maatschappelijk werk; dat is maatschappelijk werk, speciaal voor ouderen.

Maatschappelijk werk bij ouderen

Een maatschappelijk werker kan u helpen als u problemen heeft met het omgaan met een beperking of ziekte, bij verlies en rouwverwerking, als u vragen heeft over zingeving, wonen en welzijn en als u moeite heeft met het onderhouden van contacten. Ook als u het lastig vindt om uw financiën en administratie op orde te krijgen kan de maatschappelijk werker u ondersteunen.  

Hoe werkt de maatschappelijk werker?
De maatschappelijk werker komt bij u thuis en kijkt samen met u naar oplossingen. Die kunnen praktisch zijn, als het gaat om huisvesting of om uw administratie. Maar we kunnen ook met u meedenken en u ondersteunen als het om acceptatie en aanvaarding van uw (nieuwe) situatie gaat. Uw behoefte staat centraal.

Ons maatschappelijk werk werkt samen met andere zorgverleners, specialisten en soms ook met het maatschappelijk werk vanuit de gemeente waar u woont.