Hulp bij mantelzorg

  • Ondersteuning en begeleiding
  • Respijtzorg
  • Tijd voor uzelf

Mantelzorger ben je als je voor langere tijd voor een partner, ouder, familielid of vriend zorgt. Maar liefst 1 op de 3 volwassenen in Nederland is mantelzorger! Omdat dat best intensief is heeft u vaak minder tijd voor uzelf. Wij helpen u graag bij het vinden van een goede balans tussen het zorgen en uw eigen leven.

Heeft u ondersteuning nodig?

Bent u mantelzorger en heeft u daarbij ondersteuning of begeleiding nodig? Of wilt u informatie over de mogelijkheden van (vervangende) hulp of respijtzorg? Neem dan contact op met ons Klant Advies Centrum via telefoonnummer 088 – 512 70 00.

U kunt uw situatie ook bespreken met uw contactpersoon bij Palet. Een wijkverpleegkundige of persoonlijk begeleider kan u ondersteunen. Vaak kent deze zorgprofessional uw situatie goed. Als het nodig is kan zij specialistische hulp inschakelen, zoals een casemanager dementie, thuisbegeleiding of een ergotherapeut. 

Respijtzorg

Bij Respijtzorg neemt een vrijwilliger de zorg voor u naaste voor een korte periode over. Bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, of als u een paar dagen rust nodig heeft. Uw naaste die zorg nodig heeft, gaat voor een paar dagen naar een logeerappartement of er komt iemand bij u thuis om de zorg tijdelijk over te nemen. U kunt regelmatig of af en toe gebruik maken van een logeerappartement. Eventuele thuiszorg gaat mee naar het logeerappartement. 

Palet heeft logeerappartementen in:

  • Swettehiem, Pieter Sipmawei 290 in Leeuwarden
  • Skilhiem, Nije Poarte 33 in Stiens

Noorderbreedte heeft in Leeuwarden een logeerappartement in Abbingahiem.
Welzijnsorganisatie Wellzo bemiddelt bij deze vorm van mantelzorgondersteuning.

Bekijk ook een filmpje over Respijtzorg bij Palet.