Marcelis Goverts Gasthuis

  • Hospice
  • Persoonlijke aandacht
  • Zorg, begeleiding en ondersteuning

Hospice Marcelis Goverts Gasthuis biedt begeleiding, verzorging en gastvrijheid aan mensen die zich voorbereiden op hun overlijden. Palliatieve zorg, waarin we met een menselijke benadering, persoonlijke aandacht en goede pijn- en symptoombestrijding streven naar het behouden van de kwaliteit van leven.

Verblijf in het hospice

De zorg is afgestemd op de behoeften en wensen van de bewoner. Het hospice besteedt aandacht aan zowel uw lichamelijke, geestelijke als sociale omstandigheden. Een deskundig team van verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers van de VPTZ staan 24 uur per dag voor u klaar.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de behandelaars en therapeuten van het KwadrantGroep Behandelteam. Uw eigen huisarts blijft de behandelend arts.

Het hospice heeft zes ruime appartementen waarin een keukenblok, eigen douche en toilet, telefoon-, tv- en internetaansluiting aanwezig zijn. De kamers zijn comfortabel en ruim genoeg om met eigen meubilair een huiselijk sfeer te creëren. Familie en vrienden kunnen overnachten en worden zoveel mogelijk betrokken bij de zorg. Het hospice heeft een eigen keuken waarin maaltijden en hapjes kunnen worden bereid. Familie en vrienden kunnen ook gebruik maken van de keuken.