Thuiszorg

  • 24/7
  • Altijd dichtbij
  • Uw zorgbehoefte staat centraal

Palet biedt zorg, verpleging en ondersteuning bij u thuis, zodat u zolang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Wij zijn gespecialiseerd in persoonlijke verzorging en verpleging en sluiten zoveel mogelijk aan bij uw leefwijze. We staan dag en nacht voor u klaar. Onze thuiszorgteams werken vanuit zorgsteunpunten in dorpen en wijken, daardoor zijn wij altijd dichtbij.

Advies over zorg, verpleging en behandeling

Het is fijn om in uw eigen huis te kunnen blijven wonen, ook als u tijdelijk of voor langere tijd zorg nodig heeft. Onze wijkverpleegkundigen geven op basis van uw zorgbehoefte en uw persoonlijke omstandigheden advies over zorg, verpleging en behandeling. We werken hierbij graag samen met de mensen om u heen en andere betrokken zorgprofessionals.

Onze verzorgenden helpen u met bijvoorbeeld wassen, aan- en uitkleden, opstaan en naar bed gaan. Als u ziek bent en een lichamelijke beperking heeft, kunt u thuis verpleegd worden. Dat kan ook meer dan één keer op een dag. Het kan dan gaan om wondverzorging, bij incontinentie en het geven van injecties.

Nachtzorg

Als u (tijdelijk) ’s nachts zorg nodig heeft, komt er een medewerker van ons nachtzorgteam bij u langs. Deze thuiszorgprofessionals zijn 7 nachten per week tussen 23.00 en 07.00 uur onderweg.

Intensieve terminale zorg

Intensieve terminale zorg (ITZ) is er ’s nachts voor mensen in de laatste fase van hun leven. Het is een aanvulling op de thuiszorg overdag.

Personenalarmering

Met personenalarmering kunt u altijd hulp van buitenaf inroepen op het moment dat het nodig is.  Bijvoorbeeld als u bent gevallen of beperkt wordt door een ziekte. In een noodsituatie komt u met één druk op de knop direct in contact met een verpleegkundige van de meldcentrale. Als het nodig is komt er iemand naar u toe. Uw wijkverpleegkundige kan u meer over personenalarmering vertellen.

Professionele achterwacht

Familie of buren zijn, als u personenalarmering heeft, vaak achterwacht in geval van nood. U kunt er ook voor kiezen om Palet op te geven als achterwacht. U bent dan verzekerd van snelle en professionele achterwacht. Wij staan 7 dagen per week, dag en nacht voor u klaar. De kosten voor deze achterwacht zijn 5 euro per maand. Om in noodsituaties in uw woning te kunnen komen, is het noodzakelijk dat u regelt dat onze medewerkers toegang krijgen tot uw woning. Bijvoorbeeld door een Phoniro deurtoegangssysteem of een sleutelkluis. Deze toegangen tot uw woning moet u zelf aanschaffen en betalen. Meer informatie vindt u op de website van FocusCura. 

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.