De Uiterton

  • Woonzorgcentrum
  • Zorg en ondersteuning op Vlieland
  • Wmo-loket

Woonzorgcentrum de Uiterton is gevestigd op het Waddeneiland Vlieland en ligt aan de Boslaan, op loopafstand van de haven en de winkels in het dorp. Vanuit het woonzorgcentrum heeft u uitzicht op de Waddenzee. Woonzorgcentrum De Uiterton biedt u alle ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en zorg. U bent van harte welkom voor onder andere dagactiviteiten en groepsopvang.

Wonen en diverse diensten

De Uiterton heeft 24 seniorenappartementen met een eigen woon/slaapkamer, douche en toilet, en keukenblok. Als bewoner kunt u gebruik maken van de diensten en zorg in het woonzorgcentrum. Er is een kapper, pedicure en een fysiotherapeut.

Zowel bewoners van De Uiterton als inwoners van Vlieland zijn welkom voor gezelligheid, een kop koffie, een maaltijd en activiteiten zoals ochtendgymnastiek, biljarten, sjoelen, handwerken, bingo en nog veel meer. Bent u op zoek naar activiteiten gedurende de dag, kom dan gezellig langs. In de Uiterton kunt u ook terecht voor diverse diensten zoals de fysiotherapeut, pedicure en de kapper.

Nieuwbouw ‘Boswijk’ Vlieland

Gemeente Vlieland en KwadrantGroep realiseren in 2020/2021 gezamenlijk de woonbuurt Boswijk en behouden daarmee de ouderenzorg voor Vlieland. Woonbuurt Boswijk vervangt het verouderde woonzorgcentrum Uiterton. 

In mei 2020 is Bouwgroep Dijkstra Draisma samen met Damstra Installatietechniek gestart met de realisatie van de zorgvilla. In december 2020 staat de sloop gepland van het bestaande verzorgingshuis ‘De Uiterton’. Vanaf mei 2021 starten de partijen met de realisatie van de 36 woningen en het welzijnsgebouw. 

De zorg op Vlieland
Het plan ‘Boswijk’ dat ontwikkeld wordt op Vlieland, sluit aan bij het overheidsbeleid. Het biedt een kernvoorziening voor mensen met een zware zorgvraag (verpleeghuis) en woningen waar mensen zelfstandig wonen en de zorg in de vorm van thuiszorg ontvangen. Deze zorg van Palet is dichtbij. 

Er wordt gebouwd in de vorm van een normale woonomgeving of buurt in plaats van een zorggebouw met aanleunwoningen. De ‘Boswijk’ wordt zo meer een onderdeel van het dorp. 

In de ‘Boswijk’ komt een kleine kernvoorziening van 7 plaatsen waar door Palet 24 uur per dag intensieve zorg wordt geboden. In de directe omgeving komen er 16 zorggeschikte woningen waar thuiszorg geleverd kan worden. Deze woningen zijn ook geschikt voor mensen met een zware zorgvraag, bijvoorbeeld lichamelijke aandoeningen. Tot slot komen er 20 aanleunwoningen. In totaal komen er dus 43 wooneenheden voor de Vlielanders die zorg nodig hebben.  

 

Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van de sfeer en inrichting van het gebouw. 

Boswijk

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.