Zorgvilla De Ton

  • Wonen, welzijn en zorg op Vlieland
  • Villa voor 7 bewoners
  • Huiselijke sfeer

Gemeente Vlieland en KwadrantGroep realiseren tot en met 2022 gezamenlijk de woonbuurt Boswijk en behouden daarmee de ouderenzorg voor Vlieland. Woonbuurt Boswijk vervangt het voormalige woonzorgcentrum Uiterton. Er wordt gebouwd in de vorm van een normale woonomgeving zodat Boswijk echt onderdeel wordt van het dorp.

Het plan ‘Boswijk’ biedt een kernvoorziening, Zorgvilla De Ton, voor mensen met een zware zorgvraag (verpleeghuis) en daarnaast woningen waar mensen zelfstandig wonen en de zorg in de vorm van thuiszorg ontvangen. Ook komt er een welzijnsgebouw voor ontmoetingen en activiteiten.

Zorgvilla De Ton is inmiddels gereed en betrokken door 7 bewoners.

Huiselijke sfeer

Zorgvilla De Ton is gevestigd op het Waddeneiland Vlieland en ligt aan de Boslaan, op loopafstand van de haven en de winkels in het dorp. U heeft een prachtig uitzicht op de Waddenzee.

Centraal in deze kleinschalige woonvorm staat de gemeenschappelijke woonruimte. Deze is huiselijk ingericht zodat iedereen zich er thuis kan voelen. Het huishouden verloopt zo veel mogelijk als thuis. Boodschappen doen, eten koken, eten en afwassen wordt met elkaar geregeld. De bewoners hebben daarnaast een eigen studio waar hun meubels kunnen staan.

Woonbuurt ‘Boswijk’

In de directe omgeving van Zorgvilla De Ton bouwt Gemeente Vlieland (vanaf mei 2021) 16 zorggeschikte woningen waar Palet in de toekomst thuiszorg kan leveren. Eén woning hiervan heeft twee kamers waar mensen kortdurend verzorgd kunnen worden. Tevens komen er 20 aanleunwoningen. In totaal dus 43 wooneenheden en een prachtig welzijnsgebouw voor Vlielanders die zorg nodig hebben.

Met de komst van het welzijnsgebouw bieden wij u naast wonen en zorg straks ook welzijn. U bent dan van harte welkom voor onder andere dagactiviteiten, groepsopvang en diverse diensten zoals de fysiotherapeut, pedicure en de kapper.

Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van de sfeer en inrichting van woonbuurt Boswijk.

Boswijk