A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Grootste Gehaakte Deken op 3 oktober in Den Haag

25-09-2017

Maar liefst rond de 250 gehaakte dekens van het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld worden op dinsdag 3 oktober a.s. neergelegd op het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag. Het is een sneak preview voor de zomer van 2018 wanneer de allergrootste gehaakte deken van 28.000m2 gepresenteerd wordt tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

 

Het ‘dekenproject’ is een initiatief van burgers uit Leeuwarden en wordt ondersteund door zorgorganisatie Palet (onderdeel van de KwadrantGroep). De uitdaging is om 10.000 gehaakte dekens in de maat 140x200 cm te verzamelen. De dekens bestaan uit granny squares van 10x10 cm. Wat klein begon is intussen uitgegroeid tot een project ver buiten Friesland en zelfs buiten Nederland. Overal ontstaan initiatieven om samen te haken en zo ontstaan er ook sociale netwerken en wordt verbinding gezocht.

 

Het doel van de Grootste Gehaakte Deken is niet alleen zoveel mogelijk dekens te haken, maar vooral om aan te haken, te verbinden en te praten en zo te laten zien dat je samen sterk staat en warmte kunt geven. Of op z’n Fries: de waarde van ‘iepen mienskip’. Ontdek dat je zelf het verschil kunt maken met een sterk sociaal netwerk en laat kleur en diversiteit zien.

 

Kleurrijk Plein in Den Haag

Op 3 oktober is een deel van de ingeleverde dekens (de teller staat momenteel op meer dan 4000!) van 11.00 tot 17.00 uur te bekijken op Het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag. Bij mooi weer worden de dekens op het plein uitgespreid.

De Haak-aan caravan is ook aanwezig. We nodigen burgers en politici uit om elkaar te ontmoeten en met elkaar te verbinden. Dat kan door haken en praten! Ook kunnen gehaakte dekens bij de haak-aan caravan ingeleverd worden.

 

Het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken loopt tot de zomer van 2018. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan goede doelen die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.

 

Kijk voor meer informatie ook op: www.paletgroep.nl/samenhaken of op de Facebookpagina's van het haakproject:

 

www.facebook.com/samenhaken/ en www.facebook.com/GGDW2018/

 

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: