A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Odensehuis Gerard Smit geopend

10-11-2016

Roelof Jonkers bij opening Odensehuis.jpg

Foto: mariekebalk.nl

 

Een bijzonder project voor mensen met dementie: In Leeuwarden is een Odensehuis geopend. Het inloophuis draagt de naam van Gerard Smit, boegbeeld van de Proeftuin Dementie Friesland. Hij overleed afgelopen voorjaar.

'Gerard is een inspiratiebron geweest voor de Proeftuin dementie Friesland. Hij was een van de grondleggers van de sociale benadering van dementie. Ik ben heel blij dat zijn naam wordt verbonden aan dit mooie project’, aldus Roelof Jonkers, bestuursvoorzitter van de KwadrantGroep.

 

Odensehuizen zijn vernoemd naar de Deense plaats Odense, waar het eerste inloophuis werd geopend voor mensen met dementie en hun naasten. Het Odensehuis Gerard Smit is gevestigd in het wijkcentrum van Nijlân. Het is een initiatief van de Proeftuin, het Friesland College, Stenden Hogeschool en hoogleraar Anne-Mei The. Studenten kunnen hier ervaring opdoen in de omgang met mensen met dementie.

Het Odensehuis is een plek waar deze groeiende groep en hun mantelzorgers terecht kunnen voor sociale contacten, activiteiten en ondersteuning. 'Het is een plek waar mensen met dementie blij en gelukkig kunnen zijn. Hier staat de mens centraal, en niet de ziekte. Dat was ook hoe Gerard omging met de ziekte van Alzheimer. Hij zou dit geweldig hebben gevonden', zei Liz Cramer, echtgenoot van Gerard Smit.

 

Het Odensehuis in Leeuwarden is elke woensdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen die met dementie te maken heeft of iets wil betekenen voor mensen met dementie en/of hun naasten zijn van harte welkom. 

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: