A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Petterhústerstate in top 4 meest energieopwekkend zorggebouw!

10-11-2016

AopZ_Petterhusterstate_2012_05_24_025 klein.JPG

 

Petterhústerstate in Stiens is doorgedrongen tot de top 4 van meest energieopwekkend zorggebouw van Nederland! De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

 

Petterhústerstate is een complex voor kleinschalig wonen voor dementerenden in Stiens en onderdeel van zorgorganisatie Palet.

 

De verkiezing ‘meest energieopwekkend zorggebouw’ wordt georganiseerd door 'de nieuwe draai', een online platform dat verhalen verzamelt over leefbare omgeving. In eerste instantie zijn er over heel Nederland 8 zorggebouwen genomineerd. Op dinsdag 8 november zijn de 4 gebouwen die doorgaan naar de finale bekend gemaakt, Petterhústerstate is daar 1 van. Een jury koos een top 4 op basis van hun score in de categorieën ‘gezond, sociaal, energiek, circulair en slim’.

 

Dit zegt 'de nieuwe draai' over Petterhústerstate:

‘Petterhústerstate past met zijn boerderij-achtige uitstraling perfect in de omgeving. Het staat naast een oude stolpboerderij. De groepswoningen – allemaal op de begane grond – hebben grote huiskamers. Bijzonder is dat er geen gangen zijn; alle ruimte wordt optimaal gebruikt. Onder de kappen bevinden zich de kantoorruimtes.

Grote glasvlakken rond het pand zorgen ervoor dat de bewoners het verloop van de dag ervaren; dit is positief voor het bioritme. In de tuin kunnen de ouderen tuinieren. Het dak van het gebouw is bedekt met sedum, wat isolerend werkt. De woningen worden verwarmd door middel van warmteterugwinning en er zijn zonnepanelen geplaatst.’

 

Kijk op www.denieuwedraai.nl voor meer informatie. Daar kunt u ook uw stem uitbrengen!

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: