A A A

OVER-ONS.png

Sloop Parkhove officieel ingezet

14-05-2014

Dinsdag 13 mei werd het officiële startschot gelost van de sloop van het oude verpleeghuis Parkhove in Leeuwarden. Enige weken geleden is TN Sloopwerken al begonnen met voorbereidingen en het slopen van muren.

 

De sloop werd ingezet door één van de eerste medewerkers bij Parkhove, Johannes Dijkman. Na 46 jaar gaat hij nu met pensioen. Hij heeft Parkhove zien ontstaan, zien groeien en op 13 mei en mocht hij dan ook de officiële handeling uitvoeren. Een dubbel afscheid. Interne relaties, het bewonersplatform, cliëntenraad en familie van de heer Dijkman waren uitgenodigd om dit moment bij te wonen.

 

Palet gaat op het huidige terrein nieuwe woonvoorzieningen ontwikkelen. Er worden 53 verpleeghuisplaatsen gerealiseerd in de vorm van kleinschalige woonvormen voor zowel mensen met een dementie als mensen met lichamelijke problematiek. Bij deze plaatsen is zowel de woon- als de verpleegfunctie van belang. Tevens zal het zorggedeelte onderdak bieden aan ruimtes voor behandeling, een wijkhuispitaal en een dagcentrum. Naast het zorggedeelte zullen er 60 zorgwoningen worden gebouwd op het terrein, waar mensen zelfstandig kunnen wonen en zo nodig zorg ontvangen. Hiermee wil Palet een alternatief bieden voor het wonen in een instelling, nu dat door wijziging van regelgeving nauwelijks meer mogelijk is. Het terrein wordt toegankelijk voor de wijk om te wandelen of als doorgangsroute te gebruiken per fiets.

 

De bewoners zijn onlangs verhuisd naar hun tijdelijk onderkomen in wijkzorgcentrum Greunshiem. Daar verblijven zij gedurende de bouwperiode. Het nieuwe Parkhoven wordt naar verwachting in 2016 opgeleverd.

 

Sloop Parkhove (3).jpg

 

Sloop Parkhove.jpg

 

Sloop Parkhove (2).jpg

 

 

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: