A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Start wijkleerbedrijf Bilgaard

03-10-2017

wijkleerbedrijf bilgaard.jpgIn de Leeuwarder wijk Bilgaard is afgelopen donderdag een wijkleerbedrijf van start gegaan. Palet is één van partners in het project, wij bieden stageplekken in de zorg aan.

Tien leerlingen zijn gestart met een 1-jarige Mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn Niveau 2 van het Friesland College. Op dit moment hebben alle leerlingen een uitkering. Ze hopen na het voltooien van deze opleiding een betaalde baan te vinden. Alle activiteiten van de opleiding, van het volgen van de lessen tot en met de stages, vinden plaats in de wijk Bilgaard.

Het Werkleerbedrijf Bilgaard is het resultaat van een samenwerking tussen zorgorganisatie Palet, Sociaal Wijkteam Noord van Amaryllis, het Innovatiefonds van De Friesland Zorgverzekeraar, Wijkvereniging Bilgaard, Friesland College, Architectenbureau KAW en gemeente Leeuwarden. Het werkleerbedrijf stelt mensen (uit Bilgaard) in staat om mee te doen, zich te ontwikkelen en/of een startkwalificatie te behalen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van de positie van mensen op de arbeidsmarkt. We willen hen perspectief bieden op doorstroom naar een vervolgopleiding of werk in Zorg- of Welzijnssector. 

Het Werkleerbedrijf Bilgaard is onderdeel van de pilot ‘Lab Noord’ en is een fysieke, toegankelijke plek in de wijk. Van hieruit pakken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ‘informele’ zorg- en ondersteuningsvragen (niet-geïndiceerd) van buurtbewoners op.

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: