A A A

OVER-ONS.png

Over ons

Út fan hûs appartement Stiens geopend!

30-01-2017

Opening Respijtappartement_MG_1577final.jpg

Opening Respijtappartement_MG_1577final.jpg

Het logeerappartement voor mensen die zorg nodig hebben in Skilhiem in Stiens is donderdag 26 januari feestelijk geopend door wethouder Cees Vos van de gemeente Leeuwarderadeel.

 

De wethouder opende het appartement door het verzamelen van spullen voor de allereerste overnachting;  een koffer, toiletartikelen en de sleutel. Vervolgens konden belangstellenden het ruime en gezellige appartement bekijken.

Wethouder Cees Vos is de eerste nacht blijven slapen. Na een goede nachtrust is hij vrijdagochtend  met diverse mantelzorgers in gesprek gegaan. De reacties op het appartement zijn positief! Het logeerappartement is een plek waar mensen die zorg nodig hebben één of meerdere nachten kunnen logeren om de mantelzorger te ontlasten. Vrijwilligers nemen de zorg dan tijdelijk over. Deze vorm van ‘respijtzorg’ geeft de mantelzorgers even rust en tijd om bij te tanken.

 

Bijtanken
Ernst Janssen, directeur van WELLZO en voorzitter van de stuurgroep wijkgerichte respijtzorg, benadrukte tijdens de opening het belang dat mantelzorgers ook eens vrij kunnen zijn. “Dat kan alleen als je de mensen waarvoor je zorgt  ergens veilig kunt achterlaten. Respijtzorg maakt dit mogelijk.  Vanuit de samenleving moeten we ervoor zorgen dat mantelzorgers kunnen bijtanken. En de mantelzorger moet leren om een ander te vragen om de zorg tijdelijk over te nemen.“

 

Het logeerappartement in Skilhiem is een samenwerking tussen WELLZO, Noorderbreedte, Palet en de gemeente Leeuwarderadeel. Cees Vos is erg blij met de samenwerking. “De schotten tussen verschillende organisaties vervagen hier, waardoor je als gemeente, overheid en organisaties echt iets kunt doen voor de mensen. Bijvoorbeeld dit mooie ‘út fan hûs appartement’ voor de mienskip!’.

 

Er zijn ook logeerappartementen in de zorgcentra Abbinghahiem (Noorderbreedte) en Swetttehiem (Palet) in Leeuwarden. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met WELLZO, telefoonnummer (058) 30 30 100.  Vraagt u naar het Team Mantelzorg.

 

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: