A A A

DETAILPAGINA-ZORG.png

Zorg en activiteiten bij dementie

Odensehuis Gerard Smit in Leeuwarden
& Kammeraat, maatje voor thuiswonenden met dementie

Elke maandag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur staat aan de Eestraat 14 in Leeuwarden de koffie klaar voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen die zelf geheugenproblemen hebben, naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom. Waarvoor kunt u bij ons terecht?

- gezellige lunch, meehelpen met het klaarmaken kan natuurlijk ook
- een gesprek waarin we vooral kijken waar mensen behoefte aan hebben
- contactgroepen voor mantelzorgers
- Kammeraat, maatjes die graag samen met u de dag kleuren
- spellen
- schilderen
- biljarten
- meehelpen in de vlindertuin
- of er gewoon voor elkaar zijn, zonder verplichtingen

Uw gastvrouw en gastheer
Gastvrouw en gastheer zijn Martine Adema en Niels Nijdam. Als mantelzorger en initiatiefnemers voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie hebben zij veel praktijkervaring. Zij weten hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met anderen te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag. Zij zijn iedere woensdag aanwezig. Als u liever eerst telefonisch contact wilt, dan is dat mogelijk op nummer 06 24 37 80 84 (Martine) of 06 29 39 15 51 (Niels).

Klik hier voor de folder met meer informatie>>

Stamgast van Odensehuis Gerard Smit zijn de Kammeraten, studenten die zijn opgeleid als maatje voor thuiswonenden met dementie. Ze zijn er gewoon als gezelschap, voor een gesprek of om iets binnen of buiten te ondernemen met de gasten.

Kammeraat, maatje voor thuiswonenden met dementie
Kammeraat is er voor thuiswonende mensen met dementie: iemand die u naar behoefte gezelschap, een luisterend oor of praktische ondersteuning biedt. Iemand die sociale activiteiten met u onderneemt en zo de verbinding met de buitenwereld verstevigt of in stand houdt. Iemand die je niet behandelt als ‘zielig’, maar als volwaardig persoon met gewone, menselijke behoeften om erbij te horen, serieus genomen te worden, contact te hebben met mensen of dieren en dingen te doen die het leven kleur geven.

De Kammeraten zijn studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Tweedejaars studenten hebben gesolliciteerd naar de functie van Kammeraat. Zij krijgen een intensieve opleiding en worden professioneel begeleid.

Omdat de Kammeraat een maatje wil zijn is een wederzijdse klik heel belangrijk. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan het zoeken van een Kammeraat die goed bij u past.

Klik hier voor de folder met meer informatie>>


Kijk voor meer informatie ook op
www.tao-of-care.nl

Aanmelden of meer informatie aanvragen

(0900) 321 321 3 (€ 0,01 p.m.)
info@paletgroep.nl

Bel mij terug

Heeft u een vraag en wilt u door ons teruggebeld worden?

Deel deze pagina op: